DE CHALLENGE

IN DE TIJD

 nog 144 dagen, 14 uren, 56 minuten en 39 seconden tot de Smokefree Challenge 2024-2025

25 jaar Smokefree Challenge

In 2024 bestaat de Smokefree Challenge 25 jaar. Om dit te vieren maakten we dit bericht:
25 jaar Smokefree Challenge: dé klassikale niet-roken en niet-vapen wedstrijd voor jongeren – Trimbos-instituut

Winnaars Smokefree Challenge 2023-2024

De winnende klas, 2BHV van het Regius College in Schagen, maakte twee afleveringen voor de Smokefree Podcast over de voordelen van Smokefree zijn, inclusief het spelen van een potje 30 Seconds. Er werd ook nog een uitgebreid verslag van het maakproces meegestuurd.
Een terechte winnaar! De leerlingen hebben gekozen een dag met elkaar door te brengen in Walibi Holland!

De tweede prijs ging naar klas Havo 1/3b van het Ambelt Hengeveld College in Zwolle. De klas maakte een leuke film waarin de 10 voordelen van niet-roken goed en origineel in beeld werden gebracht. De leerlingen mogen een leuke, gezonde activiteit kiezen om met elkaar te ondernemen. Bijvoorbeeld een middag naar een Klimbos of lekker suppen op een nabij
gelegen plas.

De troostprijs is dit jaar gewonnen door klas C1B3 van Christoffel in Breda. Deze leerlingen gaan gezellig bowlen!

Winnaars Smokefree Challenge 2022-2023

De winnende klas – klas D1D van praktijkschool De Diken – maakte een heuse speurtocht voor andere leerlingen! Compleet met spelregels, opdrachtenkaartjes, antwoordenformulier, nakijkformulier en letterkaartjes. De speurtocht bevat vragen over niet-roken, zoals: Hoeveel klasgenoten zijn Smokefree? Wat is een voordeel van niet-roken? (Spoiler: onder andere een beter uithoudingsvermogen.) Wat de eindoplossing is zullen we niet verklappen, daarvoor kunnen leerlingen zelf meedoen aan de ultieme Smokefree speurtocht. Klas D1D gaat in ieder geval verder speuren tijdens een dag Efteling!

De tweede prijs ging naar klas B1F van het Philips van Horne uit Weert. Zij maakten een videojournaal waarin zes voordelen van niet-roken, zoals meer geld en een langer leven, werden gepresenteerd. De klas mag lekker los in een klimbos. De troostprijs ging naar klas K2D van het Almere College Marinus Postlaan in Kampen. Het was deze klas helaas niet gelukt om de creatieve opdracht te maken, maar de klas had wel alle Smokefree-checks ingevuld. Zij gaan lekker bowlen. Meedoen loont dus!

De winnaar Smokefree Challenge schooljaar 2021-2022

De winnende klas – klas T1E van De Compaen uit Zaandam – maakte een lied over redenen om niet te roken. De leerlingen hebben in groepjes coupletten geschreven en dit samengevoegd tot een mooie songtekst met een boodschap aan hun leeftijdsgenoten: ‘Roken…begin er niet aan!’  De leerlingen hebben deze positieve boodschap op een aansprekende manier overgebracht en daarmee verdiend gewonnen!

De tweede prijs ging naar klas IM6 van het Stedelijk Lyceum ISK uit Enschede. Zij maakten een sterke video met de boodschap dat ze als klas niet roken, omdat ze sporten. De klas mag een gezonde activiteit doen, zoals suppen of naar een klimbos. De troostprijs is gevallen op een klas van het Zuyderzee Lyceum uit Lemmer. 

De winnende klas 2020-2021

De winnende klas – klas 1E van het Stedelijk Gymnasium uit Haarlem – maakte een afwisselende video, waarin zij onder meer een rap lieten horen en in Minecraft-stijl (video game) een sigaret lieten exploderen. Hiermee sprongen zij boven de andere inzendingen uit.

Tweede prijzen

Twee klassen zijn met de tweede prijs naar huis gaan: klas 8B van het Geert Groote College uit Amsterdam en klas 1D van het CSG Eekeringe uit Steenwijk.

De winnaar van de Smokefree Challenge in schooljaar 2019-2020

Klas 1J van het GSG Leo Vroman uit Gouda heeft de Smokefree Challenge in schooljaar 2019-2020 gewonnen. De klas maakte een heuse krant, met daarin onder meer een interview met de burgemeester van Bodegraven en een strip. Hiermee sprongen zij boven de andere inzendingen uit en mochten zij een dagje uit naar keuze met de hele klas!

Daarnaast waren er twee inzendingen die door hun creativiteit opvielen. Klas 1G van het Roelof van Echten College en klas 1G van het GSG Leo Vroman kregen daarom een troostprijs: zij mochten met de hele klas een gezonde activiteit doen.

Aanmelden smokefree challenge 2024-2025

Komend schooljaar meedoen aan de Smokefree Challenge? Meld je nu aan via onderstaande knop of mail naar [email protected].

MEER INFORMATIE?

Neem contact op met het Trimbos-instituut:

Trimbos-instituut
Smokefree Challenge
Postbus 725
3500 AS Utrecht

Volg de Smokefree Challenge op Instagram:
  @Smokefreechallenge