DE CHALLENGE

IN DE TIJD

 nog 144 dagen, 14 uren, 56 minuten en 39 seconden tot de derde Smokefree-check

Winnaars Smokefree Challenge 2022-2023

De winnende klas – klas D1D van praktijkschool De Diken – maakte een heuse speurtocht voor andere leerlingen! Compleet met spelregels, opdrachtenkaartjes, antwoordenformulier, nakijkformulier en letterkaartjes. De speurtocht bevat vragen over niet-roken, zoals: Hoeveel klasgenoten zijn Smokefree? Wat is een voordeel van niet-roken? (Spoiler: onder andere een beter uithoudingsvermogen.) Wat de eindoplossing is zullen we niet verklappen, daarvoor kunnen leerlingen zelf meedoen aan de ultieme Smokefree speurtocht. Klas D1D gaat in ieder geval verder speuren tijdens een dag Efteling!

De tweede prijs ging naar klas B1F van het Philips van Horne uit Weert. Zij maakten een videojournaal waarin zes voordelen van niet-roken, zoals meer geld en een langer leven, werden gepresenteerd. De klas mag lekker los in een klimbos. De troostprijs ging naar klas K2D van het Almere College Marinus Postlaan in Kampen. Het was deze klas helaas niet gelukt om de creatieve opdracht te maken, maar de klas had wel alle Smokefree-checks ingevuld. Zij gaan lekker bowlen. Meedoen loont dus!

De winnaar Smokefree Challenge schooljaar 2021-2022

De winnende klas – klas T1E van De Compaen uit Zaandam – maakte een lied over redenen om niet te roken. De leerlingen hebben in groepjes coupletten geschreven en dit samengevoegd tot een mooie songtekst met een boodschap aan hun leeftijdsgenoten: ‘Roken…begin er niet aan!’  De leerlingen hebben deze positieve boodschap op een aansprekende manier overgebracht en daarmee verdiend gewonnen!

De tweede prijs ging naar klas IM6 van het Stedelijk Lyceum ISK uit Enschede. Zij maakten een sterke video met de boodschap dat ze als klas niet roken, omdat ze sporten. De klas mag een gezonde activiteit doen, zoals suppen of naar een klimbos. De troostprijs is gevallen op een klas van het Zuyderzee Lyceum uit Lemmer. 

De winnende klas 2020-2021

De winnende klas – klas 1E van het Stedelijk Gymnasium uit Haarlem – maakte een afwisselende video, waarin zij onder meer een rap lieten horen en in Minecraft-stijl (video game) een sigaret lieten exploderen. Hiermee sprongen zij boven de andere inzendingen uit.

Tweede prijzen

Twee klassen zijn met de tweede prijs naar huis gaan: klas 8B van het Geert Groote College uit Amsterdam en klas 1D van het CSG Eekeringe uit Steenwijk.

De winnaar van de Smokefree Challenge in schooljaar 2019-2020

Klas 1J van het GSG Leo Vroman uit Gouda heeft de Smokefree Challenge in schooljaar 2019-2020 gewonnen. De klas maakte een heuse krant, met daarin onder meer een interview met de burgemeester van Bodegraven en een strip. Hiermee sprongen zij boven de andere inzendingen uit en mochten zij een dagje uit naar keuze met de hele klas!

Daarnaast waren er twee inzendingen die door hun creativiteit opvielen. Klas 1G van het Roelof van Echten College en klas 1G van het GSG Leo Vroman kregen daarom een troostprijs: zij mochten met de hele klas een gezonde activiteit doen.

De winnaar van de Smokefree Challenge in schooljaar 2018-2019

Praktijkschool De Maat uit Ommen heeft de Smokefree Challenge in schooljaar 2018-2019 gewonnen. De leerlingen hebben een half jaar niet gerookt en leverden de beste creatieve opdracht in. Een speelse poster met de pakkende slogan: Niet roken, dat is stoer! Met het winnen van deze wedstrijd gingen ze een dag naar de Efteling!

Aanmelden smokefree challenge 2023-2024

De aanmelding voor dit schooljaar is gesloten. Volgend jaar meedoen? Check deze website voor de mogelijkheden of mail alvast naar [email protected].

De start van de Smokefree Challenge in 2018

In 2018 is de Smokefree Challenge, in aanwezigheid van toenmalig staatssecretaris Paul Blokhuis van VWS, van start gegaan. Onder zijn toeziend oog werden de handtekeningen geplaatst waarmee de leerlingen van het GSG Leo Vroman te Gouda afspraken  met elkaar niet te beginnen met roken.

MEER INFORMATIE?

Neem contact op met het Trimbos-instituut:

Trimbos-instituut
Smokefree Challenge
Postbus 725
3500 AS Utrecht

Volg de Smokefree Challenge op Instagram:
  @Smokefreechallenge