DE CHALLENGE

IN DE TIJD

 nog 144 dagen, 14 uren, 56 minuten en 39 seconden tot de Team Challenge

De start van de Smokefree Challenge in 2018

In 2018 is de Smokefree Challenge in aanwezigheid van toenmalig staatssecretaris Blokhuis van VWS van start gegaan. Onder zijn toeziend oog werden de handtekeningen geplaatst waarmee de leerlingen van het Goudse Scholengemeenschap Leo Vroman afspraken niet te beginnen met roken.

De winnende klas 2020-2021

De winnende klas – klas 1E van het Stedelijk Gymnasium uit Haarlem – maakte een afwisselende video, waarin zij onder meer een rap lieten horen en in Minecraft-stijl (video game) een sigaret lieten exploderen. Hiermee sprongen zij boven de andere inzendingen uit.

Tweede prijzen

Twee klassen zijn met de tweede prijs naar huis gaan: klas 8B van het Geert Groote College uit Amsterdam en klas 1D van het CSG Eekeringe uit Steenwijk.

De winnaar van de Smokefree Challenge in schooljaar 2019-2020

Klas 1J van het GSG Leo Vroman uit Gouda heeft de Smokefree Challenge in schooljaar 2019-2020 gewonnen. De klas maakte een heuse krant, met daarin onder meer een interview met de burgemeester van Bodegraven en een strip. Hiermee sprongen zij boven de andere inzendingen uit en daarom mogen zij een dagje uit naar keuze met de hele klas!

Daarnaast zijn er twee inzendingen die door hun creativiteit opvielen. Klas 1G van het Roelof van Echten College en klas 1G van het GSG Leo Vroman krijgen daarom een troostprijs: zij mogen met de hele klas een gezonde activiteit doen.

De winnaar van de Smokefree Challenge in schooljaar 2018-2019

Praktijkschool De Maat uit Ommen heeft de Smokefree Challenge in schooljaar 2018-2019 gewonnen. De leerlingen hebben een half jaar niet gerookt en leverden de beste creatieve opdracht in. Een speelse poster met de pakkende slogan: Niet roken, dat is stoer! Met het winnen van deze wedstrijd gingen ze een dag naar de Efteling!

meld jouw school nu aan voor de smokefree challenge 2021-2022

Meld jouw school voor 1 oktober 2021 aan voor de Smokefree Challenge. Wij nemen contact met je op over het vervolg.

MEER INFORMATIE?

Neem contact op met het Trimbos-instituut:

Trimbos-instituut
Smokefree Challenge
Postbus 725
3500 AS Utrecht

Volg de Smokefree Challenge op Instagram:
  @Smokefreechallenge